maanantai 12. kesäkuuta 2017

Modernia meininkiä

Piiroinen pitkästä aikaa täällä hei. Kevät meni menojaan, hirveä kylmyys koko ajan oli, ei paljoa voinut ennen kesäkuuta ajatella, että ilman nailoneita olisi kylillä viilettänyt. Jos kevät oli ankea, niin vähän on ollut Sintsukan mielikin ankea tänä keväänä, alkutalven villien helmojen heiluttelujen jälkeen tuli pyllähdys kuralätäkköön, eikä ollutkaan elo enää niin klamoröösiä. Pienen pientä sydänsurua ollut Sinikalla, oikeastaan syyttää saa itseään, kun lopulta antoi itse pakit oikein mukavalla herraskaiselle...

Sinikka ei ymmärrä näitä nykyajan vempaimiin saatavia sovelluksia, millä pitäisi saada joku kaksilahkeisen tapainen haaviinsa. Silmät ymmyrkäisinä on tullut kuunneltua nuorten ja vähän vanhempienkin neitosten juttuja, mitä villimmistä tarinoista ja jutuista, mitä herrat siellä ehdottelevat saadakseen neitojen huomion. On toivottu esimerkiksi, että kesän tullen pidetään vaan sellaisia nirunaru-aluspöksyjä jalassa minihameen kanssa, jotta pakaran posket vilkkuisivat tuulen ottaessa hameen helmoihin ja tämä oli sentään kevyemmästä päästä niistä jutuista. Kyllä pehmeän pumpuliset pikkuhousut on parhaat, ei paikat hikoile tahi hankaudu piloille, Sinikan mielestä herrat voisivat ite kokeilla kyseisiä housuja ja miettiä sen jälkeen halujaan uudestaan. Ennen riitti tansseihin lähtiessä, että osasi hyvin tanssia miehen viedessä tanssilattialla, jos oli sitten rohkealla tuulella niin vaivihkaa mutristi aistikkaasti punattuja huuliaan ja katsellaan viestitti, että josko tänä iltana saisi sen pienen suudelman nurkan takana, eikä tietenkään muuta. 

Tänään on Piiroisella ensimmäinen lomapäivä menossa. Vettä tietenkin satoi, se ei nyt ole mikään ihme Suomen suvessa, ei annettu kuitenkaan sen häiritä ensimmäisen lomapäivän tunnelmaa. Lomassa kaikista mukavinta on se, ettei tarvitse herätä kellon soittoon ja tehdä joka aamuisia toimenpiteitä ennen töihin lähtöä. Pikkuisen nekin toimet alkavat tökkiä, kun minuutin tarkkuudella on aina arkiaamut aikataulutettu, kun totuushan on se, että juuri heränneenä ilman minkäänlaista ehostusta ei ainakaan Piiroinen pysty kotiovesta astumaan ulos. Toista on ne pimut, jotka uskovat luonnonkauneuteen ja meikittömyyteen, siihen kouhotukseen Sinikka ei ole lähtenyt mukaan, ei edes lomallaan. 

Ensimmäisenä lomapäivänään Sinikka kävi Helsingin taidemuseossa katsomassa Modernia elämää! - Suomalainen modernismi ja kansainvälisyys-näyttelyn. Näyttely esittelee hienosti Suomen arkkitehtuuria ja muotoilua vuosina 1917-1968, kuinka Suomalainen taide, arkkitehtuuri ja muotoilu tekivät Suomea tunnetuksi ulkomailla ja josta saadaan edelleen olla ylpeitä. Sinikka tykkäsi kovasti ja alla olevista kuvista voitte päätellä, että minkä takia. ;)

PUS!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti