torstai 16. heinäkuuta 2015

Lomatunnelmissa

Sinikan loma on sujunut oikein mukavasti. Ei ole paljoa kerennyt täällä uudessa kodissa käymään, muuta kuin pyörähtämään äkkiseltään ja taas huomenna mennään hammeen helemat hulumuten.

Eurassa Sinikka osallistui ystävättärensä kanssa Alvar Aalto-kierrokselle. Maire Gullichsen oli Euran Kauttualla tehtaan johtajan vaimona ja yhteistyönä Alvar Aallon kanssa tehtaan alueelle rakennettiin monia Aallon suunnittelemia rakennuksia. Yksi mielenkiintoisimmista Sinikan mielestä on terassitalo, joka on rakennettu rinteeseen. Taloja piti rakentaa useita, mutta sota sotki suunnitelmat ja vain yksi saatiin valmiiksi. Jokaiseen asuntoon on oma sisäänkäynti suoraan pihalta ja alemman asunnon katto muodostaa terassin ylemmälle olevalle asunnolle.  

Toinen hieno Aallon suunnittelemista rakennuksista on tehtaan työläisille rakennettu sauna- ja pesularakennus, joka toimii nykyisin kahvila-ravintolana, sekä tilaussaunana. Pesulan alakerrassa on myös myynnissä suomalaista designia ja tänä kesänä myös Alvar Aallon vintage huonekaluja. 
Jos olette Alvar Aallon ystäviä, kannattaa pistäytyä Euran Kauttuaan tutustumaan kulttuurillisesti hienoon ympäristöön. 

Mannilan maisemista Sinikka hurautti Savoon viettämään rakkaan siskonsa polttareita, Sinikka on saanut kunnian toimia kaasona siskonsa tulevissa häissä. Suonenjoella oli menossa perinteiset karnevaalit, jossa juhlitaan joka kesä mitäpä muuta kuin mansikkaa. Jos rakkaat lukijat ette tienneet, niin mualiman paras mansikka tulee Suonenjoelta. Polttareita juhlittiinkin karnevaalitunnelmissa ja illan tullen siirryttiin mökille, jossa morsian kylvetettiin saunassa perinteisin menoin. Nyt on tuleva morsian valmis astumaan hyvillä ja puhtain mielin avioliiton ihmeelliseen maailmaan. 

Huomenna Sinikka tosiaankin hurauttaa pakoon tulevia synttäreitään, uudelle vuosikymmenelle astutaan etelän lämmössä Daiquireita siemaillen. 

PUS!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti