maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulusiivous


Rakkaat ystävät, kuten kaikki tiedämme, joulu saapuu ja sen myötä jokaisen kotiaan rakastavan on tehtävä perinpohjainen joulusiivous. Sinikka yritti ulkoistaa oman joulusiivouksensa Juanitan hoidettavaksi, mutta hän on nyt monen vuoden opiskelun jälkeen saanut siivousalan diplomin suoritettua. Diplomin myötä, palkkiokin on kuulema noussut, näinä huonoina aikoina vielä pitäisi saada palkankorotusta, ei ei se ei käy kyllä nyt laatuun, Sinikka hoitaa joulusiivouksensa itse. 

Sinikka luottaa joulua edeltävän suursiivouksen tekemiseen Joka kodin tietokirjan neuvoihin. Pyhiä edeltävälle suursiivoukselle on tietenkin se tärkeä tehtävä, että koti pitää saada näyttämään mahdollisimman siistiltä ja juhlavalta. Huolellinen siivous ennen pyhiä helpottaa emännän töitä itse pyhinä. Se kuitenkin täytyy muistaa, ettei perheenemäntä rasita itseään ennen pyhiä niin, että kodin viihtyvyys siitä kärsii. Elikä muistakaa rakkaat ystävät hoitaa se siivous stressaamatta, otatte pikkuisen viiniä siivouksen lomassa, laitatte musiikin soimaan ja tanssitte samalla, kun pölyjä pyyhitte. Paljon mukavammin siivous sujuu näin, kuin äkäisenä ja otsa rypyssä luutun kanssa riehuminen. Siivoaminen on ihanaa!

Nämä seuraavat asiat kannattaa tehdä ennen pyhiä:

  • matot viedään ulos tuulettumaan
  • lattiat imuroidaan ja mopataan huolellisesti
  • jos verhot vaihdetaan jouluksi, edelliset verhot tuuletetaan ulkona tai pestään.
  • huonekalut imuroidaan
  • seinät ja ikkunat pestään
  • vaatekaapit järjestetään ja hyllyt pyyhitään
  • katto ripsutellaan nihkeällä liinalla
  • kylpyhuone ja sauna pestään
  • joululiinat ja verhot silitetään
  • vuodevaatteet vaihdetaan ja patja imuroidaan tai viedään ulos tuulettumaan
  • pöytähopeat kiillotetaan
(... ja jos viini on tässä vaihessa loppu, niin avataan uusi pullo.)

Oikein ihania siivoushetkiä kaikille, PUS!

12 kommenttia:

  1. "seinät pestään"...no just!

    VastaaPoista
  2. Pus pus ja viinii lisää... siitä se lähtee. Joulu siivouksen voi tehdä niiiiiinnnn monella tavalla. Niin on monta mieltä kuin on miestäkin. Ihan hirvee ressi tuota listaa lukiessa. EI KIITOS ja NAM NAM Hyvee siivous intoo vaan sinnekkin ken sen tekee ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ilman muuta jokainen voi siivota niinkuin haluaa ja parhaakseen näkee, eikä kannata turhista ressata, mukavia hetkiä siivouksen ja viinin parissa. :)

      Poista
  3. Olisiko syy Juanitan kieltäytymiseen kuitenkin ollut Sinikan kova vaatimustaso - hän varmaan pelkäsi, ettei saa kaikkea mainittua tehtyä! Mutta super-Sinikka itse kyllä varmasti ehtii kaiken, katon ripsuttelua myöten!
    Itse olen siirtynyt hanapakkauksiin, jotka ovatkin olleet merkittävä apu erityisesti killotushommissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juanitalla on nyt vaan nuossut se diplomin saaminen päähän, kyllä se siitä sitten taas rauhoittuu. Sinikka ei ota liikaa stressiä joulusiivouksesta, kun koti on muutenkin aina tip top. Joo hanapakkaukset on hyvä valinta, jos on paljon kotitöitä tehtävänä.

      Poista
  4. Jos laiskottaa, riittää että kerää pölypallot pois nurkista ja pesee ikkunat nurkista. Keskikohtia ei kukaan katso.

    VastaaPoista
  5. ensin ehkä kannattaa rapsuttaa se katto ja sitten vasta alkaa muualta niitä pölyjä karkottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän Sinikka nyt sen tietää, että katto ripsutellaan ensin, sitten odotellaan tovi, että pöly laskeutuu ja sitten aloitamme pölyjä pyyhkimään. Ehkä Sinikalta oli unohtunut laittaa oikea järjestys tekstiin... :)

      Poista
  6. Joulusiivous? Luxxxus-Pirkoilla käy siivooja säännöllisesti. Se on paras tapa hyödyntää kotitalousvähennys. Toisaalta ystäväpiirissä on sellaisiakin, jotka pitävät siivoamista rentoutumisena.

    Sinikka on taidettu nähdä vilaukselta joulukaupoilla. Ja aina niin hehkeänä.

    Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, Sinikalla onkin ollut jo vähän ikävä Pirkkoja, kannattaa teidänkin antaa siivoojalle välillä lomaa niin huomaatte, miten ihanaa siivoaminen on. Juu Sinikka on aina hehkeänä, myös joulukaupoilla käydessään. Mukavaa joulun odotusta teille myös... :)

    VastaaPoista