sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Palmusunnuntain aatoksia

No niin, nyt ollaan virallisesti kesäajassa. Ihme touhua koko kellojen siirtely, Sinikka ei ymmärrä tätä ollenkaan, elämä menee ihan sekaisin tällaisesta touhusta. Tänä aamuna Sinikka oli allejaan pienentämässä kesäaikaa kello kuusi, eli siis viideltä oikeasti, härreguud, ilmankos jo väsyttää....

On tässä se positiivinen puoli, että kesää kohden ollaan koko ajan menossa. Aika vilistää ohi hirveätä vauhtia, vasta oli joulu ja kohta on jo juhannus. Viime viikolla Sinikan pomo vahvisti kesälomatkin, tänä vuonna onni potkaisi ja lomakuukausi on Sinikalla heinäkuu, ihanaa. Nyt voi ruveta suunnittelemaan lomaansa oikein luvan kanssa, matka on jo varattu ja tietenkin joka kesäinen matka Euran kesäsiirtolaan kuuluu ohjelmaan.

Ensi viikolla on pääsiäinen, Savon muahan käy taasen Sinikan tie. Tämä elo on ollut niin työntäyteistä viime aikoina, että on ihanaa päästä huilaamaan ja nauttimaan Savon muan elosta. 
Oikein luvan kanssa saa olla öllötellä, jos vaan osaa tai malttaa. 

Sinikalle on tullut sellainen olo, että olisi ihana muuttaa jonnekin, johan tässä on tullut asuttua jonkin aikaa ja tämä kerrostaloelämä ei ole Sinikkaa varten. Näin vanhemmiten sitä on tullut niin äänille herkäksi ja kaipaa hiljaisuutta ja rauhaa ympärilleen ja siinä on myös se, että kerrostalossa ei voi valita seinänaapureitaan ja joskus ne naapurit eivät ole yhtä tasokasta porukkaa kuin Sinikka. Hirveän sotkuisia parvekkeita ja rumia verhoja pitävät, ei siinä mitään, mutta laittaisivat edes ne rumat verhonsa nätisti ikkunaan, eivätkä roikottaisi niitä miten sattuu. Rintamamiestalo olisi Sinikan unelmana, maaseudulla, mutta kuitenkin lähellä kaupunkia, ettei nyt ihan mettässä joutuisi asumaan, koska joskus tulee tarve päästä helmojaan hulmuttelemaan, eikös juu?

Oikein ihanaista pääsiäisen aikaa, muistakaa syödä mämmiä! :)






4 kommenttia:

  1. Oih, mehän voisimme perustaa hienojen rouvien kommuunin. Nätti talo metsän reunalta, jokaiselle rouvalle oma korteeri ja paikat olisi putskliin. Välillä leivottaisi talkoilla vatruskoita ja hunajapullaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoinen kommuuni olisi kyllä mahtava, tosin siinä voisi käydä niin, että kun kaksi emäntää olisi koko ajan siivoamassa, niin lattia kuluisi puhki kokonaan.... :D

      Poista
  2. Maalla asuneenahan Sinikka tietää, miten epäsiistiä siellä voi olla, peltoja ja lantaa, ojia, kuravettä ja sen semmoista! Onneksi sieltä Savonmualta on huhujen mukaan kaikki vanhat talot jo purettu, että ainakaan niin kauas Sinikka ei voi lähteä. Iloista pääsiäistä ja varoitan kuitenkin siitä mämmistä, kyllä se tepposet lopulta teki minullekin.

    VastaaPoista
  3. Juu kyllähän siinä niin kävi, että Sinikan korkokengät oli ihan kurassa, kun maalla nuo tiet eivät ole yhtä kuivia kuin täällä kaupungissa. Mämmiä Sinikka maistoi ihan pikkuisen vaan tänä vuonna ja se ei onneksi koskenut vatsaan oikeastaan yhtään.... :)

    VastaaPoista