keskiviikko 12. elokuuta 2015

Punaherukkapuuro

Sinikan palstalla kasvaa vähän sellainen kitukasvuinen punaherukkapensas, joka on nyt tänä kesänä jopa tehnyt marjoja. Lapsena tuli juotua punaherukoista tehtyä mehua ehkä vähän liikaakin, niin se on ollut vähän ongelma, että mitä niistä punaherukoista voisi edes tehdä. Työkavereiden kanssa keskusteltuaan, Sinikka tuli siihen tulokseen, että kokeillaanpa punaherukkapuuroa. Täytyy sanoa, että skeptisenä ihmisenä odotukset eivät olleet Sinikalla kauhean korkealla, mutta puurosta tuli oikein hyvää ja kirpaksakan kesäistä. Kannattaa kokeilla, jos ette ole vielä keksineet punaherukoille muuta käyttöä.

VATKATTU PUNAHERUKKAPUURO

4 dl punaherukoita

8 dl vettä

1 1/2 dl mannasuurimoita

1 teelusikallinen suolaa

1- 1 1/2 dl sokeria

vaniliinisokeria oman maun mukkaan

Laita punaherukat kattilaan, mittaa vesi päälle. Keitä liedellä, kunnes herukat alkavat hajoamaan. Lisää joukkoon mannasuurimot ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Lisää suola ja sokeri ja anna puuron jäähtyä. Voit laittaa kattilan myös tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä, näin jäähtyminen nopeutuu.

Vatkaa jäähtynyt puuro vatkaimella kuohkeaksi ja halutessasi lisää joukkoon vaniliinisokeria. 

Tarjoa puuro kauniista astioista, se tuo pikantin lisän puuronautintoon.







5 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Ja kaunis astia lisää houkuttelevuutta.

    VastaaPoista
  2. Sinikalla on tuota taiteellista silmää. Hienot kuvat, ja varmaan puurokin!

    VastaaPoista