perjantai 13. helmikuuta 2015

Flindari

Sinikan toinen aarre on Nanny Stillin Flindari-karahvi. Nanny Still kuului myös suomalaiseen taideteollisuuden suuriin nimiin 1950-luvun kulta-aikana. Nanny Still tunnetaan ehkä parhaiten Riihimäen Lasille suunnittelemistaan lasiesineistään, tehtaalla hän suunnitteli sekä käyttö- että taidelasiesineitä. Nanny Still työskenteli Riihimäen lasitehtaalla 1970-luvulle saakka, jolloin tuotanto siirtyi käsityövaltaisesta työskentelystä automatisoituun tuotantoon. Nanny Stillin tunnetuimpia lasisarjoja on: Harlekiini, Flindari ja Grapponia. Flindari-sarjaa Sinikka on nähnyt ainakin turkoosina, vihreänä ja kirkkaana. Kyseiseen sarjaan on kuulunut myös napsilasit, joihin on voinut karahvista kaataa pienen pienet hömpsyt. 

Huomenna lauantaina vietetään ystävänpäivää, ystävänpäivän vietto on aika uusi ilmiö meillä Suomessa. Sinikka on sitä mieltä, että ystäviä pitäisi muistaa koko ajan, eikä vain tiettynä päivänä vuodessa, vaikkakin aina niitä ystäviään ei kerkeä ihan hirveästi muistaa tahi treffata. Facebookissa varmaan jokaisella meistä on hirveästi ystäviä, mutta montako oikeaa ystävää meillä jokaisella oikeastaan on. Kannattaa miettiä asia niin, että kenelle ystävälle soittaisit hädän hetkellä ensimmäiseksi, se kertoo sen, kuka on se sinun tosiystävä. Joidenkin ystävien kanssa ei välttämättä näe pitkään aikaan, mutta silti jutut alkavat luistamaan aivan kuin näkemisestä olisi kulunut vain vähän aikaa. Muistetaan jokainen vaalia ystäviämme huolella, jos ei aina, niin ainakin huomenna ystävänpäivänä.

Sinikka osti itselleen päivän piristykseksi neilikoita, Sinikka on ruvennyt tykkäämään niistä kovasti näin vanhemmiten, jotenkin ne on yhtä kauniita ja herkkiä kuin Sinikka itse.

PUS PUS!






4 kommenttia:

  1. Kovasti tosiaan nuo neilikat muistuttavat Sinikkaa!

    VastaaPoista
  2. Kaunis esine taas. Sinikka ymmärtää kauneuden ja tyylin päälle. On aikamoinen tyyli-lyyli. Kovasti odotellaan jo seuraavaa hienoa esinettä.

    Pirkot lomailevat nyt Balilla. Täällä olisi tilaa Sinikalle ja Juanitallekin. Meillä on jopa kaksi privaattia uima-allasta - toinen päiväuinnille ja toinen aamupulahdukselle. Ei tarvitse koko ajan samassa vedessä lillua. Täällä on aivan ihanaa. Ainoa miinus on pihallamme iltaisin mölyävä sammakko. Pirkko on kerran sellaista yrittänyt saada pois päiviltä Koh Lantalla Thaimaassa. Onneksi oli privaatti piha silloinkin, ettei kukaan nähnyt paplarit päässä. Se olisi ollut noloa.

    Suomessa taisi olla jo kevään merkkejä, vaikka nyt taas pakastaakin. Pirkot odottavat suunnilleen hiirenkorvia, kun vajaan parin viikon kuluttua palaavat takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ei Pirkkojen paplarit taida pysyä menossa mukana, niin on yhtä matkustelua tuo teidän elämä, mutta onhan se kyllä mukavaakin. Kyllä teidän nyt passaa olla siellä, jos on omat uima-altaat ja kaikki, oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa teille! Sinikka odottaa sitä kahvikutsua sitten, kun olette palanneet takaisin Suomeen. :)

      Poista