sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Visiitti Marimekko-taloon

Sinikka kävi torstaina Deko-lehden järjestämässä lukijatilaisuudessa, joka oli järjestetty minnekäs muualle, kuin Herttoniemen Marimekko-taloon. Tilaisuudessa oli suunnittelija Kustaa Saksi kertomassa kokoelmastaan, jonka hän oli tehnyt yhteistyössä Marimekon kanssa ja lopuksi oli vielä kierros Marimekon tehtaassa.

Kustaa Saksi on suunnitellut Marimekolle Merivuokko-ja Meriheinä-kuviot keväälle 2015. Hän oli ollut matkoilla Vietnamissa ja siellä sukeltaessaan saanut innoituksen tähän mallistoon. Kankaissa on vedenalaista tunnelmaa, merivuokkoja, jonkinlaista vesikasvillisuutta ja korallien kaltaisia kuvioita, värimaailma on hieman psykedeelistä. Aluksi Sinikka oli, että juu emme tykkää, liian värikästä Sinikalle, mutta nyt kun on kuviota katsellut, niin ehkä siinä on myös jotain 50-luvun fiilistä. Ei ehkä verhoja nyt tästä kankaasta, mutta sisustustyynyt voisivat olla aika kivat Sinikan kotia piristämään. 

Marimekon tehtaassa käyminen oli kyllä jännää. Sinikka oli yllättynyt, että miten pieni tehdas oikeastaan se on. Siellä on kaksi painokonetta, toinen on rotaatiopainokone ja toinen laakapainokone. Muistaakseni opas sanoi, että viime vuonna kangasta oli painettu Herttoniemen tehtaassa 1,3 miljoona metriä ja joskus aikoinaan, kun vielä painettiin käsin, niin silloinkin oli painettu 1,2 miljoona metriä vuodessa. Marimekkoa on kritisoitu siitä, että yritys teettää paljon tuottteitaan ulkomailla, mutta jos haluaa suosia kotimaista, niin kannattaa ostaa Marimekon kangasta, koska ne kaikki painetaan Herttoniemen tehtaassa. 

Oli oikein mukavaa viettää torstai-ilta Marimekolla, Sinikka oli niin onnensa kukkuloilla. Ihanaa! 




 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti