sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Aurinkopullo




Sinikan kätköistä löytyy myös ihania aarteita. Yksi niistä on Helena Tynellin Aurinkopullo. Tämä pullo on ainakin ollut joskus hyvinkin suosittu keräilijöiden keskuudessa, isoista pulloista on maksettu suuriakin summia. Sinikan pullossa on säilynyt alkuperäinen Riihimäen Lasin tarra, joka myös nostaa pullon arvoa. Aurinkopulloa valmistettiin kymmenen vuotta, vuosina 1964-1974, pullo tunnetaan myös nimellä Kukkapullo. Aurinkopulloja on olemassa neljää eri kokoa ja kuutta eri pääväriä, joissa on 17 erilaista sävyä, pulloja tehtiin siitä lasimassasta, mitä milloinkin oli sattunut jäämään yli muusta tuotannosta.

Nuorena tyttönä Sinikka oli rakastunut sellaiseen lasinkerääjään, jonka takia näitä esineitä on jäänyt myös Sinikan kaappien perukoille pyörimään. Unelmana olisi saada joku hieno vitriini Sinikan lasiaarteille, mutta Juanita ilmoitti topakasti, ettei suostu niistä pölyjä pyyhkimään. Harmittaa vaan, kun hienot lasiesineet ovat kaapissa piilossa, eikä niitä voi joka päivä sieltä ihailla. Täytyy varmaan ruveta ottamaan yksitellen niitä esille ihailtavaksi ja vaihtaa toiseen, kun alkaa kyllästyttämään. Ensimmäinen viikko on omistettu Aurinkopullolle.

3 kommenttia:

  1. Upea pullo. Ja loistava idea ottaa esille yksi esine kerrallaan. Pirkoilla on kaapit pullollaan jos jonkinlaisia lasiesineitä. Ja vitriinikin löytyy. Kyllä sinunkin pitäisi sellainen kauniiseen kotiisi saada. Tulehan Sinikka joskus katsomaan Aalto-rivistöä, kun lähellä asut. Kaffet ja nisut laitetaan parhaisiin porsliineihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ilman muuta Sinikka tulee vierailulle, kun kutsu käy... :)

    VastaaPoista