tiistai 13. tammikuuta 2015

Vaatekaapin siivous


Vaikka Sinikka on järjestystä rakastava ihminen, niin silti kaapit tuppaavat olla epäjärjestyksen vallassa, varsinkin vaatekaappi. Tarmokkuuden puuskassa sitä siivoaa kaapin ja laittaa vaatteet hyvään järjestykseen, mutta menee viikko ja kaappi näyttää taas samalta kuin ennen siivoamista.

Joka kodin tietokirjasta löytyi apua Sinikalle, kun seuraavan kerran täytyy siivota vaatekaappi. 

Vaatekaapin siivoukseen kuuluu paitsi kaapin perusteellinen puhdistus, myös siellä säilytettävien vaatteiden tuuletus ja hoito. Kaappi on helppo siivota ja pitää järjestyksessä, jos se on tarkoituksenmukaisesti sisustettu ja vaatteet sijoitettu käytännöllisesti.

Kaappi on siivottava joka viikko ( huh, huh, tähän ei kyllä Sinikkakaan pysty). Hyllyt pyyhitään kostealla liinalla ja vaatteet laitetaan järjestykseen. Suursiivouksen yhteydessä siivotaan vaatekaappi perusteellisemmin, sisältö tuuletetaan, puhdistetaan pölymimurilla ja sen jälkeen pyyhitään hyllyt ja seinät. Lisäksi täytyy muistaa, että keväisin laitetaan talvivaatteet pestyinä säilöön ja syksyisin vuorostaan kesävaatteet. Uudet vaatteet täytyy muistaa silittää, ennen kaappiin laittoa.

Vaatekaappi on myös joka päivä tuuletettava, muita huoneita tuulettaessa, avataan kaappien ovet, jotta raikas ilma menisi myös kaappeihin. Hyvin hoidettu vaatekaappi kuuluu olellisena osana siistiin kotiin ja on jokaisen rouvan siisteyden perusta.

Ja eikun siivoamaan! :)

4 kommenttia:

  1. Esin kaapista kaikki lattialle ja sen jälkeen pyyhkiminen tarvittaessa ja sitten vaatepinot takaisin suorana kuten armeijassa siinä samlla voi tehdä inventaarin UFFE-laatikoon nääs

    VastaaPoista
  2. Sinikka ei ole armeijassa ollut, mutta voi kyllä kuvitella, että miten suoraan ne laitetaan... ;)

    VastaaPoista