tiistai 6. tammikuuta 2015

Sinikan lukunurkkaus

Sinikka on ollut aina kiinnostunut lukemisesta ja kirjallisuudesta. Välillä on tietysti ollut aikoja, ettei kirjoja ole tullut kauheasti luettua, mutta viime aikoina on ollut aina jokin kirja luettavana. Vuosi sitten Sinikka muisti, että kirjastotkin on olemassa, nykyisin voi niin kätevästi varata kirjat suoraan netistä, Helsingissä tosin joutuu suosikkeja jonottamaan liian kauan. Sinikka on hieman tarkka siitä, että mitä lukee, ainoastaan suomalainen nykykirjallisuus kiinnostaa. Jos aika olisi toinen ja Sinikka nuori ja nätti, lähtisi Sinikka lukemaan kirjallisuutta yliopistoon, vaikkakin yhdyssanat ovat edelleen niin vaikeita. Onneksi Sinikka voi aina kysyä neuvoa kahdelta äidinkielen opettaja ystävättäreltään, he osaavat aina auttaa vaikeissa yhdyssanoissa.

Nyt Sinikalla on luettavana Antti Holman Järjestäjä. Se kertoo Tarmo nimisestä henkilöstä, joka inhoaa olla töissä kirjastossa Lillukka nimisen pomon alaisena. Kirjastossa Tarmo tapaa Danielin, johon hän ihastuu. Daniel on näyttelijä, joka on töissä Suomalaisessa Teatterissa, jonne monien vaiheiden jälkeen päätyy myös Tarmo töihin, järjestelijäksi. Sinikka oli aluksi ynseä siitä, että kirjan tapahtumapaikka on teatteri, mutta sillä ei ole kyllä väliä, tapahtumapaikka voisi olla mikä vaan paikka, koska kirja kuitenkin kertoo Tarmon tarinan. Kirjan henkilöhahmot on mielenkiintoisia, vaikkakin kaikilla on aika kummalliset nimet, se hieman häiritsi Sinikkaa. Holma kirjoittaa mukavan tavallisesti, jotkut luvut hieman kikkaillen, mutta aina voi hyppiä yli, jos alkaa liikaa ärsyttämään. Takakannessa luvattiin räävitöntä huumoria, mutta Sinikan mielestä sitä ei kyllä kauheasti ollut, ennemmin päähenkilön yllä lepäsi jonkinlainen ahdistus ja pelko. Kaiken kaikkiaan hyvä kirja, Sinikka suosittelee lämpimästi.

Jos kirjan lukeminen ei kiinnosta niin aina voi haaveilla itse kirjailijasta, Sinikan päiväunelmissa sukkanauhaliivit pyörivät ja villisti pyörivätkin... ;)
Pus Pus!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti