maanantai 15. kesäkuuta 2015

Iloinen 1950-luku ja tangon taikaa

Sinikka sai ystävättäreltään lainaksi hienon kirjan: Iloinen 1950-luku, purkkaa, sotakorvauksia ja unelmia. Kirja käy läpi koko 50-luvun, kertoen ajan hengen mukaisesta pukeutumisesta, musiikista, tapahtumista ja kuinka Suomi kehittyi maana sotavuosien jälkeen. Sinikka ei jaksanut keskittyä tällä kertaa kauheasti tekstin lukemiseen, vaan pelkästään kuvien katselemiseen, niitä on kirjassa paljon. Ihanaa ajankuvaa, kyllä 50-luku oli vuosikymmenistä parhain. Myös Helsingin keskustasta otetut kuvat on mielenkiintoista katsottavaa, miten kaupunki onkaan muuttunut nykypäivään tultaessa.

Sinikka rakastaa iskelmämusiikkia ja tangot ovat lähellä sydäntä. Viikonloppuna järjestettiin vuotuisten tangomarkkinoiden finaalin karsinta, johon Sinikan ystävätär osallistui. Ystävätär lauloi itsensä Seinäjoen finaalin asti, joten tästä kesästä tulee nyt virallisesti tangokesä. Sinikan pitää nyt käydä ostamassa muutama uusi leninki itselleen, ei se tangon tanssiminen suju niin hyvin komeron perukoilla pölyttyneissä hamosissa, kuin pakasta vedetyllä uutukaisella. Sinikkaa harmittaa vaan, kun lavatansseissa ei tahdo löytyä niitä tummia ja tulisia tangon taitajia, tuppaavat nuo suomalaiset miehet olla aika pökkelöpolvista sorttia. 

Se on kesä nyt kukkeimmillaan, ensi viikonloppuna vietetään keskikesän juhlaa. Päivät käyvät vähiin täällä Sinikan vanhassa asunnossa, ensi viikolla alkaa ahkera pakkaaminen, jotta kaikki tavarat saadaan hyvin pakattua. Sinikka on palkannut kaikki komeat urhot muuttomiehiksi ja Juanitan tehtävänä on organisoida muuttopäivä sujumaan hyvin. Kaikki turhat roinat on saaneet lähteä, Sinikka on ahkerasti lahjoittanut tavaraa ja vaatetta pois. Kaikki muu on turhaa, paitsi Marimekko. :)

Ihanaisia päiviä, Pus!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti