maanantai 16. kesäkuuta 2014

Jag älskar Sverige


Sinikka päätti loman kunniaksi kokeilla, minkälaista on risteillä pitkästä aikaa Tukholmaan. Viime risteilystä oli vierähtänyt aikaa semmoiset 14 vuotta, joten oli aika päivittää kokemus uudelleen.

Avoimin mielin lähti Sinikka matkaan, lopputulos on: Sinikka ei tykännyt. Muutama ystävätär kommentoi Sinikan tuntemuksia, että sen takia Sinikka ei tykännyt, koska ei saanut laulaa karaokessa kahta kappaletta peräkkäin ja buffetissa muut matkustajat kiilasivat ohitse. Ei se noista edellisistä syistä kyllä johtunut, vaan mitä siellä laivalla oikein tehdään kaikki se aika, jos ei yletön viinalla läträäminen kiinnosta ja on jo käynyt syömässä pitkän kaavan mukaan ja yrittänyt senkin tehdä mahdollisimman hitaasti, joka suupalaa pureskellen sen 10 minuuttia. Onhan siellä tietenkin kauppoja, mutta joo, ei nekään nyt kovin kummoisia ole. Laivalla ei ole kertakaikkisen mitään tekemistä. 
Sinikka ei mene risteilemään taas pitkään aikaan.

Tietenkin määränpää oli mitä ihanin, ah Tukholma. Lähipiiristä kaksi ihmistä on vaihtamassa maisemaa ja muuttamassa ihanaiseen Tukholmaan, niin kyllä Sinikka on nyt kateellinen heille. Miten ne osaakin olla siellä niin tyylikkäitä? Vaikka Tukholmalaiset puettaisiin jätesäkkiin niin senkin ne saisivat näyttämään tyylikkäältä. Miksi Sinikka ei ole syntynyt ihanaksi kansankodin kasvatiksi, sitä täytyy kovasti kyllä ihmetellä. 

Tukholmassa sääkin oli parempi kuin Suomessa, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, sai pikku pikku vetimissä kirmailla pitkin kaupungin katuja. Tietenkään päivässä ei kaikkea kerkeä näkemään, mutta ihania sisustusasioita Sinikka matkalta bongasi ja olihan se mieltä virkistävää päästä vähäksi aikaa pois täältä umpi pölyttyneestä Suomen maasta. 

Tui Tui, Sinikka jatkaa lomailuaan.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti