lauantai 26. heinäkuuta 2014

Savon turnee

Sinikan loma täällä Savossa alkaa lähenemään loppuaan, kyllä pitää sanoa, että mitkä ihanaiset ilmat Sinikalla onkaan ollut tällä viikolla. On täytynyt heittää kellohame nurkkaan ja kulkea pelkästään pikku pikku hamosella pitkin kylän raitteja ja silti on ollut kuuma. 

Sinikka ei voi muuta kuin ylistää, miten ihania ihmisiä täällä Savossa asuu, aina ollaan auttamassa ja kyselemässä kuulumisia meni minne tahansa, toista se on nurkkakuntaisessa Helsingissä, jossa Ameeriikoista asti asumaan tulleet joutuivat lähtemään kotimaahansa takaisin, kun möllit kaupunkilaiset eivät voineet edes rapussa tervehtiä. Omituista porukkaa! Sinikankin rapussa pari tälläista mölliä asustelee, jotka kääntävät päänsä pois, ettei missään nimessä tarvitse tervehtiä naapuriaan.

Alkuviikosta Sinikka oli lomailemassa ihanaisessa Mikkelissä, jossa kaikilla on tietysti isot.... kukkaistutukset. :) Sinikka on aina vaan ylistänyt Kuopion ihanuutta, mutta kyllä Mikkeli on kesäkaupunkina myös vertaansa vailla. Mikkelin kesäinen tori, Kenkävero kauniine pihapiireineen ja Emolan ihanainen puutaloidylli. Ihana Mikkeli!

Eilen Sinikka piipahti naapuripitäjässä Rautalammilla, jossa oli Martan päivän kunniaksi järjestetty torvisoittokunta soittamaan Oskar Merikannon sävelmiä. Soittokunta soitti Peuran museon pihassa ja paikkakunnan tehokkaat Martat taisivat olla tämän tapahtuman järjestäjiä. Ihanan idyllistä oli nauttia kupponen kuumaa Vanhan Peuran kahvilan pihalla ja kuunnella samalla Merikannon sävelmiä. Tapahtumassa tiedettiin sanoa, että Merikanto on viettänyt kesiään täällä Savon sydämessä, niinkuin Sinikkakin. 

Aurinko porottaa nyt niin, että täytyy lähteä pyytämään henkilökunnalta lisää kuohuvaa lasiin, tui tui ystävät, täällä Sinikka ja Savo! 













1 kommentti:

  1. Savonmua on meille tyttäreille tehty. Niin on kiva ja ystävällistä. Sanoo Martta, tuo savonmuanhilima ;)

    VastaaPoista