torstai 31. heinäkuuta 2014

Arki armas ihanuus

Kyllä on kuuma, ei siis haittaisi yhtään tämä kuumuus, mutta tuo kosteus on kyllä kamalaa. Yöllä ei saa nukuttua, kun pitsiyöpaita tarttuu ihoon kiinni, ei sentäs niin villiksi Sinikkakaan ryhdy, että nukkuisi ilman yöpaitaa. No, ei pitäisi valittaa, kun taas talvella saa laittaa pässinpökkimät villahousut ja sukat jalkaan, että tarkenee nukkua.

Savossa käydessä, Sinikka käytti pikku pikku autonsa huollossa. Siellä on autojen huolto paljon huokeampaa kuin täällä Helsingissä, lisäksi siellä puhutaan kansan kielellä, jos autossa on joku ongelma. Helsingin korjaamojen ukot puhuvat niin hienoa kieltä, ettei Sinikka siitä ymmärrä mitään. Savossa sanotaan suoraan, jos joku kohta on rikki ja sillä siisti. No, eipä puhuttu tällä kertaa samaa kieltä savolaisukkojen kanssa. Sinikan mielestä autosta kuului omituinen kolina aina kun ajaa hiljaa, siis niinä harvoina kertoina, kun Sinikka on ajanut hiljaa. Korjaamon miehet huolsivat hienosti auton, mutta he eivät sitä kolinaa kuulleet, vaikka olivat käyneet autolla ajamassa. Ei siinä auttanut muu kuin uskoa, että se kolina ehkä kuuluukin Sinikan päästä. Kuinkas sitten kävikään, Helsingissä katsastusasemalla katsastusmies kuuli saman kolinan kuin Sinikka ja pienen pieni vika selvisi, onneksi sentään auto meni katsastuksesta läpi. Nyt on semmoinen tenkkapoo, että voiko enää savolaisukkoihin luottaa?

Arvaatko mikä ihana yllätys Sinikkaa odotti tänään, kun Sinikka saapui nuttura lässähtäneenä piippaamisen ihmeellisestä maailmasta. Ihanainen Juanitani mun, tuo Latinalaisen Ameriikan mahtava pakkaus oli muistanut Sinikkaa marimekon lahjakortilla. Ihanaa, nyt Sinikka saa käydä ostamassa sillä semmoisen ihanan veskan, jota on jo pitkään käynyt ihastelemassa. Oi oi, kyllä Sintsukka on nyt onnellinen! 







1 kommentti:

  1. Sinulla Sinikka on kadehdittavan ihana mies. Hemmottelee todella.

    Itävallan loman jälkeen tuli meikälaisillä paluu arkeen. Arki tarkoittaa tässä kohdassa, että lomalla ollaan edelleen, mutta mökillä. Ja mökillä olo on aikamoista työleiriä - kokkaamista ja tiskaamista aamusta iltaan. Onneksi on edes juokseva vesi.

    Nautitaan kaikki vielä lämpimästä kesästä. Lämmintä taitaa riittää riittää ihan lokakuulle saakka.

    Cin cin!

    VastaaPoista