Sinikalle iski kaupassa ahneus ja kurkkuja tuli ostettua vähän liikaa, mutta eipä se haittaa, täytyy käydä heti huomenna ostamassa lisää lasipurkkeja, niin saa sitten kaikki kurkut laitettua säilöön.
Sinikka tekee kurkut aina seuraavan ohjeen mukaan:
- 2 l vettä
- 4-5 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 1/2 rkl sinapinsiemeniä
- 1/2 rkl maustepippuria
- tillinkukintoja
- (pala piparjuurta)
- 6 dl väkiviinaetikkaa
Kurkut pestään huolellisesti, pilkotaan viipaleiksi tai jos haluaa niin voi laittaa myös kokonaisina purkkeihin, tilli ja piparjuuri hienonnetaan sekaan kurkkujen kanssa. Keitä vettä ja mausteita kattilassa n. 10 minuuttia, lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle ja tarkista, että kaikki kurkut peittyvät liemen alle. Sulje tölkit ja säilytä jääkaapissa. Kahden viikon kuluttua kurkut ovat valmiit, mutta kannattaa odottaa myöhempään syksyyn, ettei kaikki mene heti kerralla parempiin suihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti