torstai 10. huhtikuuta 2014

Sinikka = Vilijonkka




Sinikalla on tämä viikko ollut edelleen töissä kiirettä, rouvia on ollut jonoksi asti. Kiireen keskellä kerkesi Sinikka käydä eilen harrastamassa hieman kulttuuria (taas).
 Työpaikan aikaansaavat naiset olivat järjestäneet vierailun Ateneumiin, Tove Janssonin näyttelyyn. Nyt on tullut harrastettua kulttuuria runsain mitoin, ensin Kiasma ja sitten Ateneum.

Iltamme alkoi virvokkeita siemaillessa, tosin sitä kuohuvaa olisi kyllä tehnyt mieli, se olisi varmasti tuntunut kitalaessa yhtä ihanaiselta kuin lauantainakin. Sinikan oli vaan tyydyttävä kahviin ja kinkkupiiraaseen. Virvokkeiden jälkeen meille oli järjestetty Tovesta kertova pieni luento ennen näyttelyyn tutustumista, rouvashenkilö oli kyllä läksynsä hyvin tehnyt, osasi kertoa hyvin Toven elämästä ja hänen taiteesta. Tove Jansson on ollut kyllä kova mimmi, Sinikka rupeaa nyt fanittamaan Tovea ehkä vielä kovemmin kuin ennen.

Näyttelyssä oli esillä paljon Toven taideteoksia, piirustuksia, valokuvia sekä pienoismaailmoita muumeista. Taideteoksiin ei Sinikka jaksanut nyt kauheasti paneutua vaan marssi suoraan muumien pariin ja ne piirustukset olivat kyllä hienoja. Näyttelyyn täytyy mennä uudestaan ja pyytää Maisa-sisko mukaan, joka oli lapsena niin kova fanittamaan muumeja, ettei toista taida olla. Vieläkin osaan pitkiä lauseita videoista, joita meillä kotona luukutettiin monta kertaa päivässä putkeen. 

Huomenna on jo perjantai, jaksetaan ystäväiset se vielä painaa ja sitten päästään taas vähän huilimaan. Pus Pus...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti