tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kulttuuri-Sinikka



Sinikka kävi sunnuntaina harrastamassa kulttuuria, tällä kertaa ei ollut ystävättäriä mukana, vaan herraseurassa, kolmen miehen kanssa. 
Mitäpä tästä tuumaatte, onko Sinikka vallan huikentelevaa sorttia. 

Kohteena oli yksi hienoimmista rakennuksista Helsinigissä, eli nykytaiteen museo Kiasma. Kiasmassa on esillä 20.4.2014 asti tämän vuoden Ars Fennica-ehdokkaat. Ars Fennica on siis vuosittain jaettava suomalainen kuvataidepalkinto. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1991 lähtien, sen myöntää Hanna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö Ars Fennica.

Sinikalla oli hieman Kiasmaan mennessä ennakkoluuloja, että no mitähän tekotaiteellisia viivoja sinne lattioihin on tällä kertaa piirrelty, mutta täytyy sanoa, että näyttely yllätti positiivisesti. Tosin niihin videojuttuihin ei tällä kertaa jaksanut ihan täysillä keskittyä, mutta muuten suosittelen lämpimästi näyttelyä.
Muutamat Pauliina Turakka-Purhosen töistä nostivat punan Sinikan poskille, vaikka joitain kohtia piti silti tuijotella ehkä hieman pidempään. Huh Huh!

Näyttelyn jälkeen maistui kahvi ja mustikkapiirakka Kiasman kahvilassa ja mikäs sen rattoisampaa, kun oli niin salskeita miehiä mukana. 
Sinikka tykkäsi. :)

















5 kommenttia:

  1. Sinikka, olet niiiin monipuolinen! Nyt vielä jokin matkareportaasi ja shoppailukuvaus, niin pääset bloggaajien aateliin ja niitä toivomiasi kutsuja juhliin alkaa sadella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tekisi matkareportaasin Kuopiosta, eikö se ole aivan kuin ulkomaille menisi, kun siellä käy.... :D

      Poista
  2. Kerran kävimme luokkaretkellä nykytaiteen näyttelyssä Ateneumissa. Silloin erään taiteilijaherran installaatiossa oli tehosekoitin ja pesukone, joissa pyöri taitelijan itsensä erinäisiä eritteitä. Koneiden päälle oli sievästi aseteltu ilkialastomia barbienukkeja. Hieman kyseenalaisena jäi tuo "taideteos" ja koko näyttely 12-vuotiaan neidin mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä mietin kanssa sitä teosta yksi päivä, että mikähän näyttely se oli, kun muistan kanssa sen pesukoneen....

      Poista
    2. Se oli varmaan Ars 95, mä muistan sen juuri tuon nimen takia.

      Poista