sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kesäsiirtola

Auringon paistaessa Sinikan mielessä pyörii jo loman viettäminen ystävättären kesäpaikalla Mannilan kylässä, Euran maisemissa. Siellä sijaitsee oikein idyllinen pieni maalaistalo, kera kivinavetan sekä omenapuiden reunustama pihapiiri. Omenapuiden alla on oikein tunnelmallista istua aamuisin, nauttia kupponen kaffetta ja kuunnella lintujen laulantaa. Mikä voisi olla ihanampaa....
Mannilan raitilla voi hyvällä tuurilla törmätä myös muihin paikallisiin emäntiin, joista juttuja riittää Sinikan ystävättärellä.

Viime kesänä ystävättären äiti otti muutaman lampaan kesäksi maisemaa muokkaamaan. Lampaita hoitaessa ja niitä seuratessa meni aika oikein rattoisasti. Sinikka yritti yhtä lammasta myös harjailla, jotta turkista olisi tullut pehmeä ja pörröisä, mutta yhteistyö lampaan kanssa ei oikein toiminut.

Sinikalla on aina Mannilan kesäsiirtolassa oikein hyvät oltavat, kun ystävätär huolehtii ruoanlaitosta, Sinikka voi keskittyä vain olennaiseen, eli lomailuun. Tosin ystävätär tuppaa joskus olemaan kireä ruokaa laittaessa, kun hän luulee, että Sinikka haluaa kolmen lajin menun joka päivä, vaikka joka toinen päivä kyllä riittäisi Sinikalle.

Kesää odotellessa, Sinikka. :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti