tiistai 25. maaliskuuta 2014

Siivouksen järkeistäminen





Sinikka on nyt tutustunut hieman saamaansa kirjaan, jos ette muistaneet niin kirjan nimi on: Joka kodin tietokirja.
Kappaleessa siivouksen järkeistäminen kerrotaan, että siivous, joka vie suuren osan työpäivästä kodissa, voi monesti tuntua yksitoikkoiselta ja tarkoituksettomalta. Kodin viihtyisyyden kannalta sillä on kuitenkin niin suuri merkitys, että sitä on pidettävä ainakin yhtä suuressa arvossa kuin muitakin kotitöitä. Tästä lauseesta Sinikka on kyllä sitä mieltä, että kodin viihtyisyyden kannalta, sillä on suurin merkitys, jos ei ihanaista sisustusta oteta huomioon ja marimekon verhoja sen lisänä. :)

Kotitaloustyön järkeistäminen innustuneelle perheenemännälle ( niinkuin Sinikka) siivoamisen yksinkertaistaminen tarjoaa kiitollisen työalan. Mikä voisikaan olla ihanampaa kuin siivoaminen? Ei sitten mikään, tai no ehkä se yksi toinen juttu, jota voikin tehdä sitten siivoamisen jälkeen, eli päiväunet.

Jos päivittäin siivoukseen varattu aika käytetään ennalta huolellisesti laaditun suunnitelman mukaan ja noudattaen sopivia työtapoja, on tulos paras mahdollinen. Siivoaminen ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai työjärjestystä merkitsee monta turhaa askelta ja ajan tuhlausta. Tietenkään siivous ei ole koskaan ajan tuhlausta, jos ei jaksa aina siivota kerralla koko huushollia, niin pienin osin, rakkaat ystävät. Tänään siivoan tuon kohdan, huomenna jatkan tuosta jne....

Se on kuulkaapa niin, että siivoaminen on yhtä paljon aivojen kuin kättenkin töitä. Oikein ahkerasti kun siivoaa, niin ei huomaakaan, että on aivan kuin itsekseen koko asunto siivottu ja voi itseään jotenkin palkita hyvästä työstä.

Työpaikan kahvihuoneeseen oli joku tuonut uuden Kodin Kuvalehden, jossa oli oikein mainio kuva siivousvälineistä. Ajattelin liittää kuvan siitä tähän loppuun. 

Siivousterkuin, Sinikka. 


kuva: Kodin Kuvalehti

6 kommenttia:

  1. Tervetuloa meillekin siivoamaan, parahin Sinikka. Täällä olisi noin 70 neliötä täynnä koirankarvoja.

    VastaaPoista
  2. Sinikka on hirveän kiireinen tämän viikon, ei kerkeä muiden asuntoja nyt siivoamaan.... ;)

    VastaaPoista
  3. Olet Sinikka niin innostava persoona, että tehostin omia siivousrutiinejani entisestään ja päätin alkaa siivota myös aamuisin, kun tällaisella aamuvirkulla on tuota joutoaikaa aina klo 5.40-6.59. Innolla odotan, mitä seuraavaksi jaat elämästäsi!

    VastaaPoista
  4. Voisin palkata rouva Piiroisen vaikka kakkupalkalla tekemään kevätsiivouksen, kun tuntuu varsin pätevältä ja asiaan vihkiytyneeltä persoonalta. Millaisellahan säteellä tämä lady mahtaisi liikkua?

    VastaaPoista
  5. Sinikalla on auto käytössä, hyvin pääsee pitkänkin matkan päähän... :)

    VastaaPoista