torstai 20. maaliskuuta 2014

Hei hulinaa

Ei minua oikein viime yönä nukuttanut tämän uuden blogini takia. Heräsin jo viiden aikoihin ja en meinannut malttaa papiljotteja rullata päähän, kun piti jo koneelle juosta. Mitä ihmettä, oli niitä sivun katsojia ollut jo jonkin verran. Hyvä työ!

Minä aloitan joka aamu päiväni katsomalla kansallisaarteemme marimekon sivuja, josko sinne olisi yön aikana tullut myyntiin uusia kankaita. Mielessäni jo siintää oikein kesäiset ja raikkaat verhot keittiötäni piristämään. Olenkin vuosien varrella kerinnyt kartoittamaan verhovalikoimaani yhdellä jos toisella kankaalla. Toivottavasti marimekon johtaja kutsuisi minut pian audiensille sinne Herttoniemen tehtaalle. Se jos mikä olisi unelmieni täyttymys. 

Ihanainen työkaverini lahjoitti minulle tänään maisteri Toini Virneen toimittaman Joka kodin tietokirjan vuodelta 1948. Kerkesin tänään tutustua siihen vain pikaisesti, mutta luulen, että siitä jos mistään löytyy vinkkejä jokaisen kodistaan huolehtivan nykynaisen ja -miehen talouden pitoon. Parhaimmat vinkit aion jakaa myös teidän kanssanne. 

Tämä päivä oli hyvä kaikin puolin, tapasin pitkä aikaisen ystävättäreni, jonka tupeeraus oli päässyt pikkuisen latistumaan maaseudun tuulissa, mutta avot Sinikan käsissä sekin korjaantui ja kaupan päälle kummallekin tuli parempi mieli. 








8 kommenttia:

  1. Hieno uusi blogi, täältä tulen hakemaan vinkkejä ja inspiraatiota kun emäntätouhut alkavat tökkiä!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, vihdoinkin bloggaa joku, jolla on samat harrastukset kuin minulla! Siivous on hyvin antoisa harrastus. Ehkä voisit antaa hyvän kantapään ohjeen joskus. Neulotko myös lapasia? Onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, että meitä siivoukseen hurahtaneita on muitakin, lapasia en ole vielä opetellut neulomaan, mutta täytyy kokeilla niidenkin neulomista tässä joku päivä.... :)

      Poista
  3. Tarvitsetko puutarhan hoito-opasta samalta vuosikymmeneltä kuin Joka kodin tietokirjasti on? Olen itse opiskellut sen jo kannesta kanteen, ja voisin antaa ilon jaettavaksi kanssasi. Olet kuulema innokas viljelijä kesäaikaan... Terveisin, lapsuusystävätär viime viikonlopulta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hansuseni, juu ilman muuta haluaisin sen kirjan, laitapa mulle tulemaan..... :)

      Poista
  4. Rusettimarsu lähettää kampaajattarelleen terveisiä, että nyt on hunajainen väri tukassa. Jäin kuitenkin hieman kaipaan villasukan väristä tukkaani. Ehkä näppäränä käsityöihmisenä neulot minulle oikeaa tukanväriäni vastaavat sukat?

    VastaaPoista
  5. Rakas Rusettimarsu, luulenpa, että äitisi osaa neuloa sinulle ne sukat nopeammin kuin minä, Sinikalla menee kaikki aika tämän blogin pitoon.... ;)

    VastaaPoista