torstai 25. syyskuuta 2014

Kanna itsesi kauniisti


Sinikka sai maanantaina ihanaiselta ystävättäreltään lahjaksi kirjan: Kanna itsesi kauniisti. Kirjassa on erilaisia ohjeita vuosien takaa Suomen naisille, jotkut ohjeet pätevät edelleen ja toiset taas ei. Tässä teille Sinikan mielestä parhaimmat ohjeet, jotka saavat hymyn huulille.
On huomattava, että aamuasumme tulee ehdottomasti olla yhtä huoliteltu ja siisti kuin se asumme, missä näyttäydymme vieraille. Hyvin pukeutunut nainen on korrekti kotioloissakin.  
Pukeudu hyvin, 1933  
Nykyiset yöpaidat valmistetaan usein silkistä, mutta pumpuliset ja pellavaisetkin puolustavat hyvin paikkaansa, kun ne on kauniisti ja huolitellusti valmistettu. Pääasia on, että nukkuessaankin on siisti.
Hyvinpukeutuva nainen, 1951 
Koskaan, koskaan ei nuori neitonen saisi näyttäytyä kodin seinien ulkopuolella papiljotit päässä. Kotona sitä ei tietysti voi välttää, jos haluaa esiintyä siistinä ulos mennessään. Mutta kotonakin on syytä peittää rumentavat papiljotit sievällä huivilla tai vekkulin näköisellä myssyllä.
Nuoren Eevan kirja 7 
Harvoin hän myöskään ajelee komealla Cadillacillaan metsäteitä pitkin, eikä silloinkaan todennäköisesti törmää juuri siihen puuhun, johon sinä jostakin merkillisestä syystä olet kiivennyt. Niin mukavaa elämää kuin filmien ja best-sellerien tytöille meille ei ole suotu, meillä täytyy olla paljon enemmän omaa aloitekykyä.
Miten saan sen oikean, 1953 
Itsensä elättävä nainen, joka joutuu liikuttelemaan suuria summia ja paljon papereita, tarvitsee epäilemättä suuremman käsilaukun kuin "tavallinen" nainen, jonka tarvitsee vain huolehtia omista pikku menoistaan ja makeup-varustuksestaan.
Hyvinpukeutuva nainen, 1951 
Viisas emäntä ei pane toimeen suursiivousta, kun mies on huoneessa. 
Miten saavutan ja säilytän miehen rakkauden, 1930 
Yleensä olisi parasta saada kampaajanne etsimään juuri teidän tyyppiänne vastaava kampaus, jolle sitten suurin piirtein pysyisitte uskollisena läpi elämän. 
Kauneuden kirja, 1950 
Tyttö, joka on oppinut selviämään elämästä yksin ja selviää siitä hyvin - elättää ehkä itsensä kokonaan ja ansaitsee sieviä summia - saa pitää varansa, ettei hän tule liian määräileväksi suhteessaan mieheen. Sillä näitten asioitten luontoon kuuluu, että johto on miehellä.
Miten saan sen oikean, 1953 

Näihin tunnelmiin, oikein ihanaisaa viikkoa ystävät! Muistakaa kantaa itsenne kauniisti.... PUS!

2 kommenttia:

  1. :D :D. Siinähän sitä oli ohjetta kerrakseen.

    Onneksi en ole enää nuori, eikä tarvi peittää papiljotteja vekkulin näköisellä myssyllä :D

    Kiitos tästä perjantaipäivän piristyksestä (ja sivistyksestä) :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kiitos, joo ei Sinikkakaan myssyä pidä papiljottiensa päällä, oikein nätti huivi sen sijaan ajaa sen asian oikein hyvin. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista